Πράσινη Πολιτική του Ξενοδοχείου Μαρίνα

Οικολογικά υλικά & προϊόντα

Ύπνος
Η σημαντικότερη υπηρεσία που σας προσφέρουμε είναι ο ύπνος. Γι’ αυτό και επενδύσαμε σε προϊόντα (υψηλής ποιότητας ανωστρώματα, μαξιλάρια και λευκά είδη) φτιαγμένα από 100% οικολογικά υλικά.
Τα ανωστρώματα και τα μεγάλα μαξιλάρια είναι Cocomat (coco-mat.com).
Τα λευκά είδη είναι 100% βαμβακερά με ετικέτα STANDARD 100, καθώς ελέγχονται, σε κάθε στάδιο επεξεργασίας, από το νήμα μέχρι το τελικό προϊόν, για επιβλαβείς ουσίες με βάση τα κριτήρια της OEKO-TEX® criteria (oeko-tex.com).

Πρωινό
Σας προσφέρουμε απλό και υγιεινό πρωινό, ακολουθώντας την Ιπποκράτεια φιλοσοφία και Ikαριώτικη πρακτική της λιτής διατροφής. Τα προιόντα που σας προσφέρουμε είναι σπιτικά, φτιαγμένα από εμάς ή τοπικούς παραγωγούς, χωρίς συντηρητικά και φάρμακα.

 

Φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία

Ανακύκλωση
Στην κοινόχρηστη κουζίνα του ορόφου σας, υπάρχουν 3 κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Σας ευχαριστούμε που τοποθετείτε μόνο καθαρές συσκευασίες στους κάδους αυτούς και ενισχύετε την προσπάθεια ανακύκλωσης στο νησί της Ικαρίας!

Καθαριότητα
Φροντίζουμε το δωμάτιό σας καθημερινά. Με κάθε σεβασμό σε σας αλλά και στο περιβάλλον, σας προσφέρουμε, κάθε 4η μέρα, φρεσκοπλυμένες πετσέτες και σεντόνια καθώς και λεπτομερή καθαριότητα στο δωμάτιό σας, εκτός …. αν μας υποδείξετε διαφορετικά.

Ζεστό νερό
Με αγάπη για το περιβάλλον, φροντίζουμε να έχετε ζεστό νερό κάνοντας χρήση της ηλιακής ενέργειας. Σας ευχαριστούμε που κάνετε σωστή χρήση για να μπορούν να το απολαμβάνουν κι οι άλλοι επισκέπτες!

Ψύξη
Για να δροσιστείτε, σας προσφέρουμε την επιλογή του ανεμιστήρα οροφής και του A/C. Μη χάσετε, όμως, την ευκαιρία να νιώσετε τη δροσιά που προσφέρει το πολύτιμο αεράκι του Αιγαίου τους καλοκαιρινούς μήνες, το γνωστό “Μελτέμι”. Ευχαριστούμε που κλείνετε πόρτες και παράθυρα, όταν είναι ανοικτό το A/C, και που φροντίζετε η χρήση του να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον!

Διακόπτες εξοικονόμησης ενέργειας
Επενδύσαμε στην αγορά και εγκατάσταση διακοπτών κυκλώματος εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα δωμάτια, διασφαλίζοντας, χωρίς καμία προσπάθεια από εσάς, την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όταν λείπετε από το δωμάτιο (μόνο το ψυγείο συνεχίζει να δουλεύει κανονικά).