Θέρμα Ικαρία Ελλάδα

Θέρμα Ικαρία

Τα Θέρμα, η Λουτρόπολη της Ικαρίας, σε απόσταση 2χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, του Αγίου Κηρύκου, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τα θαυματουργά νερά της. Πήρε το όνομά της από την αρχαία λουτρόπολη, που λεγόταν “Θέρμαι” κι ήταν μέλος της Αθηναϊκής συμμαχίας. Σε μικρή απόσταση ανατολικά της σημερινής λουτρόπολης, στη θέση Λουμακιά, βρίσκονται τα “Χαλασμένα Θέρμα”, αρχαιολογικά κατάλοιπα λουτρικών εγκαταστάσεων της αρχαίας πόλης των Θερμαίων. 

Τα Θέρμα, ένας τόπος με παράδοση στη φιλοξενία και τη φροντίδα της υγείας, θα σας μαγέψουν με το γραφικό όρμο τους, το μικρό λιμανάκι, την ωραία αμμουδιά, την πλατεία με τα εστιατόρια και τα παραδοσιακά καφενεία. Γύρω – τριγύρω, τα όμορφα σπιτάκια τους και στο βάθος οι λόφοι και η ρεματιά. Το χωριό γιορτάζει με παραδοσιακό πανηγύρι την ημέρα των Αγίων Αναργύρων, 1η Ιουλίου και 1η Νοεμβρίου.

Στα Θέρμα, μπορείτε να κάνετε λουτροθεραπεία σε ατομικούς και ομαδικούς λουτήρες καθώς και εισπνοθεραπεία και εφίδρωση στο φυσικό σπήλαιο. Στη θάλασσα αναβλύζουν πηγές που δημιουργούν φυσικούς θερμούς ταμιευτήρες και προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.